Alkmaarsche Boys 3 Maandnieuws - v. v. Alkmaarsche Boys

Alkmaarsche Boys 3 Maandnieuws

Alkmaarsche Boys 3 Maandnieuws

4 april 2019 7:30


Maart was een drukke en succesvolle maand voor Boys 3, alle 6 de wedstrijden werden vrij moeiteloos gewonnen waardoor de koppositie gehandhaafd blijft. Doordat concurrent Alcmaria Victrix weer punten verspeelde is hun achterstand nu 5 punten waardoor het er licht gedacht kan worden aan een eventueel kampioenschap.

- De eerste wedstrijd was bij Dirkshorn 2, na een matige 1e helft werd na de rust afstand genomen. Een 0-6 eindstand was het resultaat. De goals waren van begin Richard Wijmans 2, Jody Piek 2, Dennis Karté en Barry v/d Mosselaar.

- De tweede wedstrijd was thuis tegen HSV 3, door goals van Richard Wijmans 2 en Ferry Duiveman werd een verdiende overwinning geboekt.

- De derde wedstrijd was tegen het zwakke Flamingo’s 3, dat deze ploeg nog 2 goals maakte was te wijten aan het gebrek aan scherpte bij Boys 3. Doelpunten waren van gelegenheidsaanvoerder (?) Vinnie v/d Berg 2, Dennis Karté, Pascal Hartog, Winfred van Groningen en Rasjid Vianen.

- De vierde wedstrijd was bij de voormalige topper Zeevogels 3, omdat de Boys haar kansen niet afmaakte bleef het lang dragelijk maar uiteindelijk werd het toch nog 1-5. Goals waren van Barry v/d Mosselaar 3, Richard Wijmans en Rob de Wit.

- De vijfde wedstrijd van deze maand was tegen Vitesse 4. Deze ploeg had totaal niets in te brengen en werd met 8-0 terug naar Castricum gestuurd. De doelpunten waren van Barry v/d Mosselaar 4, Jordy Piek, Dennis Karté, Richard Wijmans en Pascal Hartog.

- In de laatste wedstrijd van deze maand werd ook Foresters 3 aan de zegekar gebonden. De 8-1 uitslag doet terecht vermoeden dat het niet heel spannend is geweest. De goals waren van Richard Wijmans 4, Barry v/d Mosselaar 2, Dennis Karté, Pascal Hartog.

 

Andere wetenswaardigheden:

-  Dirkshorn, een jong en enthousiaste ploeg, werd in de 1e helft helemaal stuk gespeeld, toen na de rust de heren Madder en Slenters werden vervangen konden hun vervangers De Wit (Jerry) en v/d Mosselaar daar optimaal van profiteren en werd er naar 0-6 uitgelopen.

- Gezien het feit dat in de 1e wedstrijd tegen HSV het enige puntenverlies werd geleden (2-2) beloofde de thuiswedstrijd tegen HSV een lastige te worden. Het werd ook niet gemakkelijk maar mede door een penalty van Richard werd er met 3-1 gewonnen. Hoewel Frank zelf nog geen enkele penalty had gemist (volgens zijn eigen telling dan, anderen tellen er een stuk of 3) streek hij over zijn hart en mocht Richard een penalty benutten.

- Tegen Flamingo’s werd een zeer matige wedstrijd gespeeld, eigenlijk het enige opzienbarende feit was dat de aanvoerdersband werd gedragen door iemand die normaal gesproken de veters van de echte aanvoerder nog niet mag strikken.

- Waar tegen Zeevogels een zware pot werd verwacht, zij waren vorige seizoen de grote concurrent om het kampioenschap, bleek dit in de praktijk mee te vallen. De gehele wedstrijd was Boys 3 de bovenliggende partij en de 1-5 eindstand was zelfs behoorlijk geflatteerd (dubbele cijfers hadden niet misstaan).

- Pascal en Vinnie moesten tegen Zeevogels verstek laten gaan omdat ze zich een lang weekend in Madrid te buiten gingen aan een bacchanaal. De heren hadden aangekondigd zelfs een echte vrienden tatoeage te gaan nemen en inderdaad, ze hebben zich logo van een bouwbedrijf (!?) op het lijf laten tatoeëren. De pijnen moeten hels zijn geweest!

- Tegen middenmoter Vitesse speelde Boys 3 een prima wedstrijd, vooral de eerste helft was een grote Barry-show, de ene goal was nog mooier dan de ander. De ruststand werd bereikt met 4-0, alle 4 van Barry. De tegenstander was vol bewondering maar ook wat verbolgen omdat ze vonden dat deze spits veel te ver onder zijn niveau speelde. Ander opmerkelijk feit was dat linksachter Vinnie, wellicht gemotiveerd door zijn prachtige tatoeëring, maar liefst 4 haarfijne assists verzorgde.

- In de laatste wedstrijd in maart had Foresters niets in te brengen, Richard had naast zijn haast spreekwoordelijke sleurwerk nog lucht over om 4 goals te maken. Het is mooi om te zien dat de beide spitsen van Boys 3 laten zich de laatste wedstrijden van hun meest altruïstische kant laten zien, terwijl ze er zelf soms beter voorstaan spelen ze de bal even zo goed naar de ander. Omdat Richard zijn vizier nog even iets scherper heeft staan staat hij op 32, Barry komt de laatste weken weer beter op schot en staat nu op 15. Tekenend voor zijn hernieuwde zelfvertrouwen is dat hij, met nog 7 wedstrijden te gaan, er weer alle vertrouwen in heeft om de 30 te gaan halen. Gezien de vorm waarin hij verkeerd moet dat inderdaad geen probleem wezen.

- De ziekenboeg leek aardig leeggestroomd, maar inmiddels weer behoorlijk gevuld. Thijs Lekkerkerker is nog steeds geblesseerd (hij zal waarschijnlijk alles op het volgend seizoen zetten), Armand Koç weer opnieuw (de jongeman heeft niet bepaald de genen van zijn vader Nezat geërfd, die was altijd topfit). Jerry de Wit is een poosje uitgeschakeld door een lelijke schop en daaruit voortvloeiende knieblessure en Edwin Boots raakte tijdens de training geblesseerd aan zijn kuit wat hem waarschijnlijk enkele wedstrijden kost.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!