Kaasstadtoernooi: Alkmaarsche Boys en Kolping Boys strijden om winst

25 augustus 2018 7:30

Na de eerste twee dagen van het Kaasstadtoernooi is het duidelijk dat het wat betreft de toernooiwinst nog tussen twee ploegen zal gaan. Zowel op donderdag (2e elftallen) als vrijdag wisten titelverdediger Kolping Boys als organiserende vereniging Alkmaarsche Boys de volle winst te pakken.

In de toernooi-opzet worden alle punten van de deelnemende teams bij elkaar opgeteld. Op de eerste speeldag komen de tweede elftallen in actie en op vrijdag de eerste teams. Donderdag viel er al een ware doelpuntenregen met maar liefst negentien goals in twee wedstrijden. Alkmaarsche Boys 2 won na een 5-3 ruststand met maar liefst 8-5 van Koedijk 2. Op het andere veld had Kolping Boys 2 geen enkele moeite met Alcmaria Victrix 2 (6-0)

Op de vrijdagavond werd er iets meer spanning verwacht, maar daarvan was nauwelijks sprake. Op het hoofdveld nam thuisploeg Alkmaarsche Boys al rap een voorsprong tegen Alcmaria Victrix en deze werd nog voor de rust uitgebouwd naar 3-0. In de tweede helft wist de ploeg van trainer/coach Mats Blokdijk de score verder op te voeren met een 5-0 eindstand tot gevolg.

Tweedeklasser Kolping Boys had ook weinig moeite met het dit jaar naar de derde klasse gepromoveerde Koedijk. Reeds bij rust had de ploeg van trainer Marc de Wilde een 2-0 voorsprong en in de tweede heft deed men daar nog een schepje bovenop door met 6-0 te zegevieren.
Door deze resultaten staan Kolping Boys en Alkmaarsche Boys met zes punten aan kop en spelen zondag zowel de eerste als tweede teams tegen elkaar met als inzet de zilveren kaasberrie.