AVG Privacywet UPDATE (2) - v. v. Alkmaarsche Boys

AVG Privacywet UPDATE (2)

AVG Privacywet UPDATE (2)

20 juli 2018 11:30


Het bestuur van Alkmaarsche Boys is op de achtergrond druk bezig om de juiste stappen te zetten om te kunnen voldoen aan de eisen welke de nieuwe AVG (privacywet) vraagt. Regelmatig zullen wij de leden op de hoogte houden van de stappen die worden gezet. Hierbij update 2:

Om te kunnen voldoen aan de eisen zullen de komende weken de volgende stappen worden gezet:
  • Er is een Toestemmingsverklaring opgesteld. Hierbij kunnen de leden en nieuwe leden aangeven waarvoor ze toestemming geven voor het gebruik van de gegevens door Alkmaarsche Boys. Bij de start van het nieuwe seizoen zal dit worden opgevraagd bij alle leden.
  • Voor alle nieuwe leden zal de aanmeldingsprocedure worden uitgebreid waar deze Toestemmingsverklaring een vast onderdeel gaat worden. Zowel digitaal als hardcopy. De commissies die hierdoor geraakt worden zullen binnenkort worden bijgepraat.
  • Alkmaarsche Boys heeft een privacy verklaring opgesteld welke binnenkort standaard op de website van Alkmaarsche Boys terug te vinden is.
  • Er zijn derden partijen buiten Alkmaarsche Boys welke gegevens van Alkmaarsche Boys gebruiken. Denk aan bv de KNVB, het incassobureau met wie wij samenwerken, het bedrijf welke onze loonadministratie doet van trainers en schoonmakers etc. Hier zal met elke partij een verwerkersovereenkomst worden afgesloten.
  • Daarnaast zijn er commissie- en bestuursleden welke toegang hebben tot bepaalde gegevens in de ledenadministratie. Deze vrijwilligers zullen allemaal een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen. Bij onjuist gebruik van bepaalde gegevens kan er anders worden opgetreden.
  • Ook zullen alle mensen die met bijvoorbeeld een foto op de website staan als leider of trainer persoonlijk toestemming worden gevraagd of dit akkoord is. Hetzelfde geldt ook voor al het andere gebruik van foto's tijdens wedstrijden en evenementen. Het gebruik van de pasfoto voor spelerspassen zit in de verwerkersovereenkomst met de KNVB.
Kortom, ook op dit vlak heeft Alkmaarsche Boys veel te doen en neemt dit onderwerp serieus. Echter zal het bestuur wel de tijd nemen om dit goed te doen en per 1 september zal niet alles 100% op orde zijn. Dat is niet erg, maar stapsgewijs ronden wij de zaken af die nodig zijn.

Indien je vragen hebt over dit onderwerp schiet dan een van de bestuursleden aan of stuur een email naar bestuur@alkmaarscheboys.nl.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!