Alkmaarsche Boys bereidt zich voor op nieuwe privacy wetgeving - v. v. Alkmaarsche Boys

Alkmaarsche Boys bereidt zich voor op nieuwe privacy wetgeving

Alkmaarsche Boys bereidt zich voor op nieuwe privacy wetgeving

18 mei 2018 20:30


Vanaf 25 mei is de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming van kracht. Dit staat ook wel bekend als de nieuwe privacy wetgeving. Dit heeft consequenties voor de overheid, bedrijven, maar ook voor sportverenigingen.

Alkmaarsche Boys bereidt zich voor om aan de eisen van deze wet te voldoen. Dit heeft vooral te maken met het op een juiste wijze toepassen van gegevensverwerking binnen onze ledenadministratie, binnen de financiele administratie, maar ook hoe ga je om met foto's op de website, facebook of via de email.
Vanuit de KNVB is er een stappenplan, welke het bestuur nu doorloopt om er zeker van te zijn dat we aan de eisen gaan voldoen.
Op korte termijn zuillen wij ook de verschillende commissies informeren, welke worden geraakt door deze nieuwe wet. Ook is dit thema onderwerp van gesprek op het zogeheten voorzittersoverleg, waar we samen met de Alkmaarse clubs proberen te leren van elkaar en kennis te delen.

Wij beseffen ons terdege dat er veel op ons afkomt, dat we alles proberen zorgvuldig te doen maar zijn ook reeel genoeg dat sommige zaken ook iets meer tijd nodig zullen hebben.
Wij zullen de leden de komende weken informeren welke stappen Alkmaarsche Boys heeft gedaan om aan deze nieuwe eisen te voldoen.

Heeft u vragen over dit onderwerp, dan kunt u zich wenden tot één van de bestuursleden voor verdere informatie.

Bestuur
v.v. Alkmaarsche Boys
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!