Maandnieuws Alkmaarsche Boys 3 - v. v. Alkmaarsche Boys

Maandnieuws Alkmaarsche Boys 3

Maandnieuws Alkmaarsche Boys 3

28 februari 2018 11:30


Na 2 verliespartijen de afgelopen periode is het kampioenschap definitief uit het zicht en is een 2e plek het hoogst haalbare, toeval (?) wil dat dit de zesde opeenvolgende keer zou zijn.
Maar zoals een Nederlands spreekwoord luidt: De aanhouder wint, dus Boys 3 blijft het proberen.

 

-       De eerste wedstrijd na de winterstop was voor de beker, uit tegen het een klasse hoger uitkomende Zeevogels 2. Dit bleek een aardig ploegje met fitte spelers die ook nog aardig konden voetballen. Desondanks was de 3-1 nederlaag onnodig. De enige goal was van Barry v/d Mosselaar.

 

-       De tweede wedstrijd was tegen HSV 3, een leuke ploeg met ook wat oudere heren. Na een vlekkeloze 1e helft die werd afgesloten met een 0-4 voorsprong werd het na de rust erg slordig. Een 5-6 overwinning was het netto resultaat. De goals waren van Barry 2, Ronald Gouwentak 2, Frank Madder en Jerry de Wit

 

-       De derde wedstrijd was thuis tegen Foresters 4, waar het eerdere jaren altijd lastig was tegen deze tegenstander ging het nu gemakkelijk. De 7-1 overwinning had nog veel hoger uit kunnen pakken. De goals waren van Barry 2, Dennis Karté 2, Rob de Wit 2 en Edwin Boots.

 

-       De vierde wedstrijd was de absolute topper tegen Zeevogels 3, het werd een heerlijke en gelijk opgaande wedstrijd die door een onnodige tegengoal vlak voor tijd met 5-4 werd verloren. De goals waren van Ronald Gouwentak, Pieter List, Dennis en Jerry.

 

-       De vijfde wedstrijd was tegen het enigszins versterkte Alcmaria Victrix 3, doordat Boys 3 nogal wat mensen miste was het spel wat onwennig. Na een gelijk opgaande 1e helft moest de overwinning in de 2e helft worden gelaten aan de Alkmaarse buren. Het werd 4-2, de goal waren van Ronald en Winfred van Groningen.

 

 Andere wetenswaardigheden:

- In de wedstrijd tegen Zeevogels was na een lange afwezigheid keeper Patrick Domburg weer present, ondanks zijn toch weer opspelende bovenbeen blessure was de klasse duidelijk te herkennen. Wel jammer was dat Patrick 10 minuten te laat was omdat hij aanvankelijk bij Egmondia terecht was gekomen.

- In de rust vroeg de aanvoerder aan Ronald ‘Stramme’ Slenters of hij de het de hele 2e helft zou gaan volhouden, dit werd bevestigd en hij hoefde dus niet te wisselen. Echter, na een stevige sprint in de 50e minuut schoot het ergens in (waarin was niet helemaal duidelijk, kan eigenlijk alles zijn bij Ronald) en moest hij het veld weer verlaten. Het lijkt er haast op dat een hele helft de max is voor De Stramme.

- De wedstrijd tegen HSV werd prima geleid door HSV-scheidsrechter Geesken, de man bleek Alkmaarsche Boys sokken te dragen, hij had die gewonnen in de vorige editie van de Alkmaarsche Boys voetbalquiz.

- Tijdens de rust verliet Rob de Wit het veld om zich bij Boys 1 te voegen in Grootebroek (een echte Boys-man dus). Of dat de reden was dat de 2e helft van een veel lager allooi was, is niet te achterhalen.

- Ronald Gouwentak maakte een typische Ronald Gouwentak-goal, hij speelde in de strafschopgebied een speler door de benen en kapte daarna 3 man uit (waaronder de laatste voor een nagenoeg leeg doel) en maakte beheerst af.

- Barry maakte tegen HSV zijn 26e goal en was daarmee verzekerd van het beloofde kratje, de aanvoerder heeft hem inmiddels al ter beschikking gesteld (en samen op donderdag na de training verorberd). Mocht Barry de 50 halen (het zal toch niet?) zal er nog een kratje volgen.

- De wedstrijd tegen Foresters ging het onverwachts gemakkelijk, een zeer regelmatige 7-1 overwinning was het gevolg. Onverwachts was ook dat Ronald Slenters, ondanks lichte klachten, 90 minuten speelde.

- De wedstrijd tegen Zeevogels om de koppositie was er één van behoorlijk niveau, tot 4-4 haakte Boys 3 steeds aan maar de 5-4 vlak voor tijd was de genadeklap. Iedereen speelde heel behoorlijk, maar William Duiveman, Jerry de Wit en Ronald Gouwentak waren de uitblinkers aan Boys-zijde.

- Alcmaria heeft de goede gewoonte zich tegen de Boys wat te versterken, ook deze keer was dat weer gelukt getuige enkele prima spelers van andere teams. Ook Boys 3 echter zag er door de afwezigheid van Thijs, Barry, Richard, Ferry, Frank en Rob heel anders uit en omdat tijdens de wedstrijd William en Jerry nog geblesseerd uit vielen was het niet verbazingwekkend dat het spel wat onwennig was.

- De scheidsrechter vroeg tijdens de rust aan de aanvoerder om William Duiveman te waarschuwen omdat hij op het punt stond een kaart te krijgen. William’s antwoord was dat dat de scheids dat best kon doen maar dat de slagingskansen van de man dat niet bepaald goede zouden komen (toeval wil namelijk dat William de scheidsrechter moet gaan beoordelen tijdens een opleiding op zijn werk).

- Door de aan zijn enkel gekwetste William, de aan beide (?!) hamstrings geblesseerde Jerry en door de schaafwonden van verschillende andere spelers (toch slidings gemaakt op het op schuurpapier gelijkende Alcmaria-kunstgras) zag de kleedkamer er na afloop uit als een bloedbad waar William Wallace trots op zou wezen.

- Uit de ziekenboeg: Richard Wijmans viel tegen Foresters uit met het zich laat aanzien lelijke knieblessure. Boys 3 heeft zijn scorend vermogen en ongebreidelde werklust moeten missen de afgelopen weken. Daarnaast lijken William en Jerry voorlopig niet te kunnen voetballen, William door een scheurtje in een enkelbot en Jerry door twee hamstringblessures.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!