Boys 3 Maandnieuws - v. v. Alkmaarsche Boys

Boys 3 Maandnieuws

Boys 3 Maandnieuws

18 mei 2017 7:15


Nadat het kampioenschap al eerder werd verspeeld werden in de laatste drie wedstrijden van het seizoen 2 overwinningen en een nederlaag geboekt afgesloten waardoor ook dit seizoen met een 2e plaats werd afgesloten. Na de vier 2e plaatsen de afgelopen vier seizoenen (!) toch enigszins teleurstellend, maar ook weer niet zo betreurenswaardig dat er een biertje minder om werd gedronken gelukkig.

- De eerste wedstrijd was uit tegen Graftdijk 2, deze jongens bewezen volledig terecht op de onderste plek te staan. Gevolg was een 2-13 overwinning, de goals waren van Richard Wijmans 4, Dennis Karté, Barry v/d Mosselaar, Thijs Lekkerkerker en Ferry Duiveman (ieder 2) en Mick Boon.

- De tweede wedstrijd was thuis LSVV, na een prima begin zakte Boys 3 ver weg en was te zien dat het kampioenschap al verspeeld was. De terechte eindstand was 1-4. De goal was van Vinnie v/d Berg

- De derde en laatste wedstrijd van het seizoen was uit tegen De Rijp, met heel aardig spel en vooral prachtige goals werd een 1-6 overwinning geboekt. De goals waren van Richard Wijmans 2, Dennis Karté 2, Thijs Lekkerkerker en Edwin Boots

Het seizoen samenvattend moet worden gezegd dat er meer uit gehaald had kunnen/moeten worden, de Boys 3 selectie was (op papier) behoorlijk versterkt, regelmatig zelfs nog aangevuld met waardevolle krachten en kampioen Flamingo’s was toch echt geen topper.

Ondanks de gevorderde gemiddelde leeftijd maar met aanvulling van de twee andere gebroeders Duiveman die William gaan vergezellen zal volgend jaar alles op alles worden gezet om toch weer eens een kampioenschap mee te maken. De aanvoerder overweegt om de discipline nóg wat verder aan te halen en geen smoesjes meer te accepteren bij trainingsafberichten.

Andere wetenswaardigheden:

- Richard werkte tegen Graftdijk weer eens aan zijn zelfvertrouwen door maar liefst 4 goals te maken, ook nog allemaal heel overtuigend afgemaakt. Speelde het feit mee dat de tegenstander op de onderste plek stond? Wellicht ja. Richard heeft beloofd om de komende zomer zich op zijn fysieke gesteldheid te storten om het nieuwe seizoen in topconditie te kunnen beginnen.

- Graftdijk was zo abominabel (de met nummer 10 en op roze schoenen spelende linksback was echt de overtreffende trap) dat het idee bestond dat ze expres alles met hun verkeerde been deden, bij navraag bleek dat dit niet het geval was.

- Tegen LSVV deed zich een unicum voor: Scheidsrechter v/d Berg gaf een fout toe!!! Nadat Richard in het strafschopgebied onderuit ging wees de leidsman naar de penaltystip, echter een paar seconden later stak hij zijn handen in de lucht, corrigeerde zichzelf (deed hij dit maar wat vaker) en gaf via LSVV een vrije trap wegens een schwalbe van Richard.

- Tegen De Rijp viel Serhan Toz, hij was geblesseerd aan zijn schouder dus kon niet keepen, de 2e helft verdienstelijk in als rechtsachter. Dat snelheid niet zijn grootste wapen is liet hij zien toen hij noodgedwongen bijna het shirt uit trok van de beduidend snellere linksbuiten. De scheidsrechter was mild en bespaarde Toz een kaart.

- Tegen De Rijp streden Dennis en Edwin om de mooiste goal van het seizoen. Nadat eerst Dennis de bal van net buiten de zestien over de keeper heen lepelde deed Edwin dat in de 2e helft nog eens dunnetjes over door de bal vanuit de hoek van de zestien meter bekeken over de keeper heen te plaatsen in de verre kruising.

- In zijn laatste (?) wedstrijd deed Frank Madder (Frank laat iedereen nog in spanning over de waarheidsgehalte van zijn aankondiging) er van alles aan om nog te scoren, als linksback was hij overal te vinden (zelfs zo nu en dan linksachter). Zelfs toen hij in de 2e helft als spits ging spelen mocht het scoren helaas niet lukken.

- Joris Sostman probeerde Frank nog aan een penalty te helpen via een fopduik die aan oude tijden in Boys 1 deed denken maar het mocht niet baten. De val van Joris was zo overigens zo goed uitgevoerd dat hij na de wedstrijd nog behandeld moest worden aan brandwonden (kunstgras inderdaad) door de fysio van het 1e elftal van de Rijpers.

- Barry deed zijn bijnaam Barrystuta eer aan en werd wederom bekroond tot topscorer, met 24 goals ‘maar’ deze keer (hij maakte ook nog 34 assists, 38 voor-assists en 248 vergeefse loopacties), Richard (met 20) en Dennis (met 11) waren de gebruikelijke nummers 2 en 3 op de lijst. Op de ranglijst van meest gemaakte goals per afgelegde meter is Richard trouwens wel ruimschoots bovenaan geëindigd.

- Tot hardste speler dit seizoen is Jerry de Wit uitgeroepen, 1 specifieke overtreding staat een ieder nog helder op het netvlies (het slachtoffer heeft er nog nachtmerries van) en met een gemiddelde van 14,3 overtredingen per wedstrijd komt hij ruimschoots boven het totaal van alle andere spelers bij elkaar uit.

- Het Boys 3 seizoen zal in juni worden afgesloten op Mallorca waar het jaarlijkse teamuitje naartoe gaat. Naar verluidt is Frank Madder al 3 maanden bezig om een draaiboek te maken voor de 4 dagen in de Mallorcaanse zon en er zo het duurste uitje ooit van te maken. De verwachtingen zo hooggespannen dat zelfs Bert de Boer heeft besloten om zijn spaarvarken te legen en een extra PL’etje te nemen om alsnog mee te kunnen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!