Maandnieuws Boys 3 - v. v. Alkmaarsche Boys

Maandnieuws Boys 3

Maandnieuws Boys 3

3 oktober 2016 12:00


Boys 3 nieuws September

Alkmaarsche Boys 3 is het seizoen 2016-2017 begonnen met slechts 14 spelers, Martin Boonstra en Steef Fischer zijn definitief gestopt en Niels Venema door een blessure (hopelijk) tijdelijk. Doordat Boys-oudgediende Thijs Lekkerkerker de kinderwagen weer aan de wilgen heeft gehangen is er slechts 1 aanwinst te bewonderen waardoor de spoeling erg dun geworden is, gelukkig zijn er wat mensen achter de hand die zo nu en dan opgeroepen kunnen worden. Gezien het feit dat de jaren gaan tellen voor een behoorlijk aantal spelers en daarmee blessures wat eerder ontstaan en langer duren, blijft het een uitdaging om wekelijks aan voldoende (fitte) spelers te komen.

Voordat het seizoen startte was het de bedoeling om een bekerwedstrijd te spelen maar de beoogde tegenstander Flamingo’s 2 was niet in staat om een team op de been te krijgen, je verwacht het toch niet van zo’n betrouwbare vereniging……….

Gelukkig werden er nog wel oefenwedstrijden gespeeld tegen Sint George 2 en Alcmaria Victrix 5 waarin het Boys 3 topspits Richard Wijmans was die zich onderscheidde, niet zozeer door het maken van vele meters maar vooral door het scoren van 7 goals in deze 2 wedstrijden. Hij haalde een puik gemiddelde van 1 goal op 50 meter (zijn warming-up ook meegerekend) waarmee hij zeer content was, de rest van het team vond dat het aantal meters wel ietsje omhoog zou kunnen. Richard heeft dit ter harte genomen, is knoerthard gaan werken en heeft het in de competitie opgeschroefd naar 1 goal op 85 meter.

- De eerste wedstrijd was thuis tegen Apollo 2, een jonge en heel redelijk voetballende ploeg waar tegen Boys 3 het behoorlijk lastig had. De rust werd met 1-0 bereikt en door een uitblinkende keeper Toz werd dit ook de eindstand. De enige goal was na een goed uitgespeelde aanval van Richard.

- De tweede wedstrijd was uit tegen SVW 3, tegen de verwachting in werd het een simpele 0-4 overwinning. Boys 3 speelde een hele rustige en beheerste wedstrijd, de goals waren van Richard 2, Dennis Kartè en Sacha Boots.

- De derde wedstrijd was tegen Alcmaria Victrix 3, dit beloofde een zware wedstrijd te worden wat ook zou uitkomen. Na een 1-1 ruststand werd in de 2e helft Alcmaria steeds sterker en maakte nog een goal waardoor er een 1-2 nederlaag werd geleden. De (schitterende) goal was van Arjan Timmer.

Andere Boys 3 wetenswaardigheden:

- Tegen Apollo was keeper Serhan Toz (Toz voor vrienden) de absolute en enige uitblinker, door verschillende prima reddingen zorgde hij ervoor dat de 3 punten in huis bleven, zelfs een penalty wist hij kundig op de paal te kijken. Ook de wedstrijden daarna was Toz prima op dreef waardoor het all-time Boys 3 record van 1 wedstrijd achtereen de nul houden werd verbeterd.

- Tegen SVW’27 speelde Boys 3 een prima en beheerste wedstrijd waarin het geen moment in de problemen kwam. Wellicht kwam dat door de prachtige nieuwe Boys-sokken. Wel jammer was dat het logo van 1 van de sokken niet aan de voorkant maar aan de achterkant zat (of had Joris zijn sokken zo raar gedraaid dat het zo leek).

- Joris maakte het helemaal goed door na de wedstrijd een verjaardagskratje neer te zetten die heerlijk geconsumeerd werd in het najaarszonnetje.

- Een ander heuglijk feit was dat Dennis tegen SVW weer eens scoorde, zijn laatste goal was van februari dus dat werd wel weer eens tijd, te hopen is dat hij zijn schutterskwaliteiten definitief terug heeft gevonden en weer wat vaker gaat scoren.

- Richard benutte tegen koeltjes SVW een penalty (menig PSV-speler zou hier wat van kunnen leren), we zijn erg benieuwd wat dit betekent voor de penalty-hiërarchie.

- Onze invaller Cor Dekker (zaalvoetballer bij Alkmaarsche Boys) blijkt in de eerste 2 wedstrijden bij Boys 3 meer punten te hebben gehaald dan de laatste 2 seizoenen in Jong Holland 3.

- Omdat hij er in het wedstrijdverslag wat karig vanaf kwam en omdat hij zelf altijd zo bescheiden is een speciale vermelding voor Arjan Timmer, tegen Alcmaria maakte Arjan een fabelachtige goal door een vrije trap vanaf zijn eigen helft over de vergeefs graaiende Alcmaria-keeper te schieten.

- Jammer was wel dat zijn balgevoel Arjan in de 2e helft wat in de steek liet toen een te korte terugspeelbal (vermoeidheid wellicht) leidde tot een tegengoal. Wellicht dat het iets frequenter bezoeken van de donderdagse trainingsavond dit had kunnen voorkomen.

- In de oefenwedstrijd tegen Alcmaria Victrix raakte onze benjamin Armand Koc geblesseerd aan zijn kuit, gelukkig hoefde hij maar 2 wedstrijden te missen. Daarnaast zijn er wat gebruikelijke kleinere blessures.

- Boys 3 spelers Frank Madder en Ronald Slenters hebben beide de Dam-tot-Dam loop in een nieuw persoonlijk record volbracht, voorwaar een prima prestatie van de heren welke een felicitatie waard is.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!