Jong Alkmaarsche Boys verliest met grote cijfers (7-3)

1 februari 2006 0:00

Alkmaarsche Boys onder 23 jaar liep dinsdagavond, 31/01, tegen een grote nederlaag op. Een moeilijk en zwaar bespeelbaar veld in Warmenhuizen was de locatie waar onder een matige verlichting Vios onder 23 jaar een maatje te groot was.
De Alkmaarse formatie, die op keeper Robin de Haan (1e jaars A-junior) na, louter bestond uit B-junioren ging te laconiek het veld in.
Dit werd direkt afgestraft door de feller spelende thuisploeg en na 20 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gelopen, 3-0.
Nog voor de rust kreeg de jonge Alkmaarse ploeg nog een paar tikken te verwerken, de 5-0 ruststand was misschien een beetje geflatteerd maar kwam wel aan.
Wat nog harder aankwam bij de koploper in de 1e klasse B-junioren was het na 35 minuten uitvallen van de talentvolle spelbepaler Sander Bakker. Een bezoek aan het ziekenhuis bracht dezelfde avond nog een zweepslag in de onderbuik aan het licht. Bakker zal zeker enkele weken uitgeschakeld zijn. Na de rust lieten de Alkmaarders alsnog zien over voetballende kwaliteiten te beschikken, onder aanvoering van de bij vlagen sublieme middenvelders Jimmy de Leeuw en Pascal Hartog wisten Miguel Hoepel, Raymond Brandsma en Sercan Alcu het net te vinden. De vol op de aanval spelende rood-witten (voor deze gelegenheid overigens in het blauw-zwart) konden niet anders dan ruimte weggeven in de verdediging waardoor nog twee tegen treffers geïncasseerd werden en de uiteindelijke eindstand van 7-3 op het scorebord kwam.
De technische leiding was tevreden over het feit dat er weer eens een wedstrijd gespeeld kon worden, ondanks het feit dat het veld wel heel zwaar bespeelbaar was werd er op sommige momenten goed gevoetbald, de einduitslag was duidelijk ondergeschikt aan het uitvallen van Sander Bakker deze avond.(ks)