Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Alkmaarsche Boys ook komend seizoen 2e klasser!!!

12 juni 2016 20:00

Na een uiterst spannende finale van de nacompetitie speelt Alkmaarsche Boys ook komend seizoen in de 2e Klasse. De Alkmaarders wisten dat er in Wijk Aan Zee gewonnen moest worden, nadat men verleden week het thuisduel met 1-2 had verloren.

Toen Steef van Wort na tien minuten de 0-1 scoorde leek men dan ook op de goede weg, maar die weg bleek nog lang. Alkmaarsche Boys was de betere in de eerste helft maar wist de score niet verder op te voeren. In de tweede helft had Wijk Aan Zee weliswaar meer balbezit, maar de kansen bleven schaars. Dit was met name te danken aan de uitblinkende aanvoerder Marcel de Wit die zijn verdediging solide leidde, en mocht de thuisploeg wel eens doorbreken dan was daar altijd nog keeper Dennis Pluijmers. Toen het 90 minuten echter nog 0-1 was moest er verlengd worden, en het moet gezegd, hierin kwam Alkmaarsche Boys tweemaal goed weg. In beide gevallen wist Robert Schutz koppend op de lijn redding te brengen. Na ruim twee uur voetballen moesten strafschoppen dus de beslissing brengen. En ook hierbij steeg de spanning tot een hoogtepunt. Nadat Wijk Aan Zee in de penaltyserie een 3-1 voorsprong nam, leek de beslissing nabij. Dennis Pluijmers dacht hier echter anders over en stopte drie strafschoppen op rij. Aangezien de Boys verder geen missers meer maakten spelen zij ook komend seizoen in de 2e klasse.

Meer foto's zijn te bekijken via onze Facebook pagina.