Maandnieuws Boys 3 - kampioenschap gemist - v. v. Alkmaarsche Boys

Maandnieuws Boys 3 - kampioenschap gemist

Maandnieuws Boys 3 - kampioenschap gemist

27 mei 2016 14:30


In de maand mei werden de laatste 2 wedstrijden gespeeld, helaas werd er tegen HSV een goal te weinig gemaakt om het kampioenschap op te kunnen eisen waardoor voor het 4e seizoen in successie een 2e plek werd behaald.

De eerste wedstrijd was tegen Vrone 3, onder toezicht van diverse spelers van concurrent HSV werd door 2 goals van Barry v/d Mosselaar een degelijke 0-2 winst geboekt.

De laatste en allesbeslissende wedstrijd tegen HSV was een waar spektakelstuk waar alles in zat, matig spel in de eerste helft, misverstanden maar ook mooie goals en vooral in de 2e helft een enorme vechtlust van Boys 3 die uit geslagen positie terug kwam tot 3-3 en daarmee uiteindelijk 1 goal tekort kwam voor het kampioenschap. De goals waren van Richard Wijmans, Dennis Kartè en Thomas van Elst.

Al met al heeft Boys 3 een prima seizoen gedraaid waarin vooral tegen mindere ploegen onnodig punten zijn verspeeld, zeker heeft de afwezigheid van bepaalde sterkhouders i.v.m. blessures, vakanties en cursussen daar een grote rol in gespeeld. Het feit dat er nog steeds wordt getraind op de donderdagavonden door het toch wat op leeftijd zijnde team, heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de resultaten.

Andere Boys 3 wetenswaardigheden:

- Om een kans te blijven maken op het kampioenschap moest er van Vrone worden gewonnen, een grote supportersschare was aanwezig in Sint Pancras om Boys 3 aan te moedigen. Een beetje jammer was het feit dat de Vrone-kantine bezet was door een 3 man sterke bestuursvergadering waardoor de supporters geen biertje konden halen en de plaatselijke snackbar moest worden bezocht voor wat (koude) biertjes voor tijdens de rust (en erna).

- De verwachting was dat na de wedstrijd dit euvel was verholpen door Vrone maar niets was minder waar, gevolg was dat Boys 3 en haar aanhang een plaatselijk etablissement genaamd Rust Wat (ook bekend van feesten en partijen) heeft verblijd met circa €600 aan lapgeld (de veronderstelling is dat Voetbal Vereniging Vrone dit ook prima had kunnen gebruiken).

- Ondanks waarschuwingen van de scheidsrechter en de aanvoerder (die hij overigens vaker in de wind slaat) bleef Richard Wijmans mekkeren tegen de scheidsrechter en liep daardoor tegen een gele kaart aan tegen Vrone. Zou die gele kaart alleen een boete op hebben geleverd voor Richard was dit niet zo’n probleem geweest, het betekende echter een 10-minutenstraf wat ten koste had kunnen gaan van de einduitslag. Richard heeft beterschap beloofd.

- Boys 3 topscorer Barry (35 goals in 17 wedstrijden dit seizoen, best een aardig gemiddelde) mocht zelfs de kleuren van Boys 1 verdedigen tegen FC Den Helder, hij deed dit met verve door uitstekend te spelen en vooral door 2 prima goals te maken. Dit leverde Barry veel positieve berichtjes op de sociale media op en zelfs een (zeer verdiend) applaus toen hij na de wedstrijd de kantine binnenkwam.

- De hoeveelheid whatsappjes in de Boys 3 groepsapp in de dagen voor de wedstrijd tegen HSV waren duizelingwekkend en zaterdagavond rond 11 uur waren alle lichten uit in de slaapkamers van de Boys 3 spelers. In alle slaapkamers? Nee, rond kwart over 11 stuurde Arjan Timmer, hij leek enigszins aangeschoten maar dat kon ook inbeelding zijn geweest, nog even een motiveringsspeech rond ten einde een ieder de belangen duidelijk te maken en scherp te zetten.

- Niels Venema liep in de laatste wedstrijd van het seizoen, bij een 50/50 tackle, een scheenbeenbreuk op waardoor hij zijn verjaardag de dag erna (en de komende weken), met een been in het gips op de bank moest doorbrengen. Sterkte Niels.

- Martin Boonstra en Steef Fischer hebben na jaren trouwe dienst hun afscheid als Boys 3 aangekondigd, hoewel beiden door blessures het afgelopen seizoen niet veel minuten hebben kunnen maken zijn het in de jaren ervoor belangrijke krachten zijn geweest en zal er op gepaste wijze afscheid van ze worden genomen.

- Voor volgend seizoen wordt Boys 3 in ieder geval aangevuld met herintredende Thijs Lekkerkerker, verder is er budget vrij gemaakt voor andere versterkingen.

- Het seizoen zal worden afgesloten met het jaarlijkse uitje, dit jaar zal Malaga vereerd worden met een bezoek. Gezien de weersverwachtingen en de prijzen van de lokale versnaperingen is de verwachting dat Boys 3 zich ook daar prima zal gaan vermaken.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!