Boys 3 maandnieuws Maart - v. v. Alkmaarsche Boys

Boys 3 maandnieuws Maart

Boys 3 maandnieuws Maart

1 april 2016 18:15


Boys 3 nieuws maart

Na een matige winterperiode (zijn het toch mooi weer voetballers?) is Boys 3 de weg omhoog weer ingeslagen, doordat koploper HSV 4 een aantal keren punten heeft verspeeld is de bovenste plek zelfs weer ingenomen. Wetende dat deze ploegen elkaar nog 2 keer treffen en ook concurrenten LSVV en Vitesse nog in de buurt staan is er een stevige sprank hoop op het kampioenschap. Ter extra motivatie heeft onze (voormalige?) sponsor Nezat Koç aangeboden zijn spaarvarkentje kapot te slaan mocht het zo ver komen.

Het begon met een uitwedstrijd tegen de jonge honden van Berdos 3, in de hagelbuien en op een dramatisch veld kwam Boys 3 niet in de problemen. Dit resulteerde in een 4-8 overwinning. De goals waren van Barry v/d Mosselaar 4, Richard Wijmans 2 en Niels Venema 2.

De tweede wedstrijd was thuis tegen Meervogels 3, zoals verwacht werd dit een hele lastige wedstrijd. Gelukkig slaagde Boys 3 erin om een late 2-3 tussenstand om te zetten in een 5-3 overwinning. Goals waren van Richard 3 en Niels 2.

De derde wedstrijd was uit tegen HSV 3, omdat deze heren hadden gelijk gespeeld tegen HSV 4 werd een pittige wedstrijd verwacht. Getuige de 1-8 overwinning bleek het mee te vallen. De goals waren van Barry 4, Richard 2, Niels en Joris Sostman.

Andere Boys 3 wetenswaardigheden:

- Ondanks het enorme noodweer (hagelstormen) waren toch weer de echte supporters (2 stevige dienders, John Held + hond en Boere) op komen draven tegen Berdos. De wedstrijd zelf begon iets later omdat de scheidsrechter opgesloten bleek te zitten in zijn kleedkamer, de man had zich daar niet druk over gemaakt en zou dit ook tijdens de wedstrijd niet gaan doen overigens.

- Voorstopper Ron Bijleveld gaf in de wedstrijd tegen Berdos 2 loepzuivere assists en samen met zijn degelijke verdedigende werk (zijn haast gebruikelijke slippertje bleef deze keer achterwege, enig gemopper op zijn ploeggenoten uiteraard niet) werd hij daarmee eendrachtig bekroond tot de beste man op het veld.

- De medestrever van Ron op de voorstopperspositie is William Binnendijk, na een wat moeizaam begin bij Boys 3 waar hij moest wennen aan het hoge niveau (!?) en de verbale eigenschappen (nou ok, grote bekken) van de verschillende medespelers en toeschouwers is hij met zijn fysieke kracht en rustige uitstraling uitgegroeid tot een sterkhouder achterin.

- Door de afwezigheid van expert (en de man met de beste trap van Alkmaar en verre omstreken) Frank Madder mocht Barry weer een penalty nemen, hij bewees maar weer eens dat penalty’s nemen toch echt een specialiteit is door hem tegen de als clown-keeper verkleedde speler aan te schieten. Gelukkig maakte hij dat later die wedstrijd ruimschoots goed door 4 goals te maken.

- Niels Venema gaat gestadig door met doelpunten maken en is, na jarenlang te hebben gesappeld, bezig zijn bij FC Huiswaard en DFS opgebouwde reputatie waar te maken. Niels bracht zijn persoonlijke doelpuntentotaal in de dubbele cijfers, heeft Dennis Karté inmiddels ruimschoots bijgehaald en staat nu in de top-3 op de topscorerslijst.

- Rob de Wit hielp Boys 2 uit de brand en speelde voor de Boys 3 wedstrijd tegen Meervogels 90 minuten mee met het 2e. Logischerwijs was zijn geestdrift om in te vallen daarmee wel een beetje getemperd maar, na een paar moeizame eerste ballen, stond hij er gelukkig er wel weer het laatste half uur.

- Joris Sostman kreeg tegen HSV een mooie beloning voor zijn prima spel die wedstrijd, hij maakte zijn eerste goal in het seniorenvoetbal ooit en was daar als een kind zo blij mee.
- De gebruikelijk topscorers Barry en Richard begonnen het seizoen wat roestig maar hebben beide al een heel behoorlijk aantal doelpunten gemaakt (ze staan samen weer bijna op 50).

- Nieuws uit de ziekenboeg: De heren Boonstra en Timmer (beiden hebben ‘toevallig’ het zelfde beroep) verblijven nog immer in de lappenmand, Stefan Fischer is eruit aan het geraken en Frank Madder en Michael Neyendorff kampen met lichte maar hardnekkige kwetsuren.

- Vers van de pers is dat Boys 3 loopwonder en sterspeler (zonder ironie deze keer) Dennis Karté zich een echte Boys-man heeft getoond door de lastige taak van trainer/coach van Alkmaarsche Boys 1 op zich te nemen. Hierdoor zal hij regelmatig (delen van) wedstrijden van Boys 3 moeten missen, gevreesd moet worden dat dit ten koste van punten zal gaan maar de motivatie is groot om te laten zien dat ook zonder Dennis resultaten kunnen worden behaald.

- Boys 3 wil Alkmaarsche Boys 1 en Dennis alle succes toewensen en hoopt dat het vlaggenschip behouden kan blijven voor de 2e klasse.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!