Alkmaarsche Boys D1 verder in de beker

9 april 2015 8:30

Verslag Gabor Draisma, begeleider D1

1/8 finale beker: Alkmaarsche Boys D1 - RCZ D1  3 - 1

Het was vanvond een wedstrijd die me snel grijs maakt: onze D1 speelde goed en kreeg vele kansen, maar de bal mocht er maar niet in. Ik kreeg in de rust te horen van ouders en publiek dat we al 8-1 voor hadden kunnen staan, maar we stonden 0-1 achter. Zonder dat de tegenstander gevaarlijk was geweest - het was een ongelukkig eigen doelpunt. Maar onze ballen vlogen telkens over of naast, en als de bal tussen de palen kwam s...tond er een goede RCZ keeper.

RCZ was zeker niet slecht  - ze verdedigden goed en hadden gevaarlijke aanvallers. Maar het middenveld was volkomen van ons - door een goed middenveld, maar ook omdat aanvallers goed druk zetten en verdedigers alert duels wonnen.

Toen in de 2e helft al onze schoten uit de 2e lijn door hun keeper werden gevangen, en een bal van ons via de binnenkant van de paal er onverklaarbaar niet inging, was ik bang dat het zo'n avond zou worden dat het echt niet meer goed zou komen. RCZ profiteerd ook bijna van kleine foutjes bij ons: onze keeper Tim moest een paar keer een 1 op 1 situatie met een doorgebroken aanvaller redden - hij kwam goed uit en wist alle keren de schoten te blokken.

Uiteindelijk werd onze inzet beloond: de bal klutste eindelijk wel door hun verdediging en werd afgerond. Na die 1-1 bleef onze D1 geconcentreerd doorzoeken naar de overwinning, werd RCZ iets vermoeider en op driekwart van de wedstrijd werd het 2-1 en niet veel later 3-1. Wat een vreugde!

Een echte bekerwedstrijd, gelukkig ook een heel sportief duel van beide kanten, en een terechte winnaar. En ik ben weer een paar jaar ouder, maar wel heel tevreden ouder.