Zaterdag 1 leert punten stelen….

17 oktober 2014 1:00

Oosterweide 16 oktober

Na het succesvolle slachtfeest in Grootebroek moesten de Zaterdagsen aantreden tegen het voor ons nog onbekende Zaanlandia. Ook deze Zaanse ploeg staat hoog genoteerd. Een snelle blik op het wedstrijdformulier door de statistici gaf al belangrijke informatie. Voornamelijk spelers van buitenlandse komaf en een gemiddelde leeftijd van 22 a 23 jaar.
De leiding zag hier meer problemen in dan de veldbezetting. Gevolg leiding gelijk en de 28+ ploeg keek na een slappe aftrap binnen de minuut tegen een 0-1 achterstand aan. De fel spelende Zaankanters hadden succes met hun spel, want het duurde lang voordat de Boys wat meer grip op hun spel kregen.
De eerste combinatie na een half uur zorgde desalniettemin dat Sercan onverwacht de 1-1 op het bord kreeg. Helaas vlak voor rust wederom gestuntel en de Zaankanters lagen te spartelen over het veld alsof ze kampioen werden.
Na rust en reprimande van Der Semmi, een wederom moeilijk spelend Boys, maar een even fanatiek Zaanlandia. Na een oponthoud van een tien minuten wegens teveel provocaties binnen het veld en een kleine afkoeling door de scheidsrechter voorgesteld, werd de inmiddels ingevallen Tristan in stelling gebracht. Een knappe 2-3 was zijn deelname in deze wedstrijd.
De Boys roken meer en drongen meer aan. Het spel werd ondanks de hectiek  steeds beter. Een diep gestuurde Baris werd echter verschalkt door zijn eigen gewicht. Na uiteindelijk een minuut of tien kon het spel wederom hervat worden voor de laatste vijf minuten. Baris lag inmiddels op de ambulance te wachten en waar iedereen dacht van een gebroken enkel, vond men in het ziekenhuis dat het een gescheurde Achillespees moest zijn. Baris beterschap !!!
Oh ja wat de laatste vijf minuten betreft, ook hectiek verdient een einde. In de laatste seconde vond wederom Tristan Ooms het net van de tegenstander en wist een tegenvallen Boys toch een punt in huis te houden, of wel snoepte twee punten van Zaanlandia af….