Zaterdag 1 viert slachtfeest in Grootebroek… - v. v. Alkmaarsche Boys

Zaterdag 1 viert slachtfeest in Grootebroek…

Zaterdag 1 viert slachtfeest in Grootebroek…

8 oktober 2014 18:00


Oosterweide 8 0ktober 2014

Na een week extra ruuuuuust, we waren vrij, mocht zaterdag 1 zijn kampement in Grootebroek opslaan. De soldaten van de Paus, de Zouaven, waren gastheer. Een titel die ze niet echt verdienden, daar aanvangstijd nog later bleek te zijn dan de aangekondigde, het veld verwisseld werd, gras ipv kunstgras en als klap op de vuurpijl weigerde de thuisploeg andere shirts aan te trekken waardoor de Tiptops voorbezweet weer in de tas gingen. Zelf had ik het wel geweten, het strafkamp motief van de tegenpartij lijkt mij echt geen fijn shirt om te dragen.
De Boys starten gelijk gretig en zette de Pauselijk strijders direct onder druk. Met de regelmaat scoorden we mooie goals. Na 20 minuten een riante 0-3, Jordi, Sercan en Cenk hadden het vizier op scherp. Zouaven zette daarna het fysieke iets scherper en pakte wat ruimte terug. Voor rust verscheen de 1-3 op het scorebord. Ondertussen had een Zouaaf Pav in volle vaart een kegel meegegeven waardoor deze volop Tim terecht kwam.
Na rust probeerde Zouaven het fysieke spel weer verder door te zetten, waar wij echter voetballend probeerden het op te lossen. De 2-3 was de beloning voor de krachtpatsers. Inmiddels had Sercan het veld geruimd voor Tristan. Dit bracht weer wat meer rust aan onze zijde en voetballend wisten we het slagveld weer meer rond de middenlijn te positioneren. Een vrije trap op een meter of twintig werd onberispelijk door Tristan langs de muur en een vertwijfelde keeper in de touwen gejaagd.
Een stevige 2-4 overwinning gaf behalve mentale opkikker ook een verrassend einde van de dag. De overige resultaten van de dag zorgden dat we samen met PSZ de eerste plaats delen. Komende Zaterdag wederom een Topper tegen Zaanlandia, evenveel punten maar wedstrijd meer gespeeld.

 

Was getekend Paul Hogan

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!