Verslag ADO '20 - Alkm. Boys

30 juli 2014 11:00

Alkmaarsche Boys verliest van ADO ‘20

Afgelopen maandag was de eerste training onder leiding van de nieuwe trainer Jurg Bosman. Ivm omstandigheden bij ADO ’20 waar AJAX zaterdag afgezegd had wilde Jurg zijn dorpsgenoten wel tegemoet komen om dinsdag gelijk een oefenwedstrijd te spelen.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft met wat meer gebruikelijke gezichten in de basis elf kon Boys goed tegenstand bieden.  ADO ’20 had misschien wel iets meer balbezit, maar ook Boys kon zeker gevaarlijk worden. Danny Gouwentak, Raymond Brandsma en Stefan van Wort waren dichtbij de openingstreffer. Aan de andere kant kreeg ADO’20 ook goede kansen, goede redding en een bal een de paal bleef het vrij lang 0-0. Na 35 minuten kwam Boys op voorsprong, een snel genomen vrije trap werd keurig teruggelegd door Pascal Hartog op zijn borst(je) waarna Stefan van Wort met links uithaalde van een meter 18, keurig in het hoekje, 0-1. Deze stand werd ook met de rust gehaald.

Na rust een heel ander Boys team, ivm dat er ook pas één keer getraind is en dit meer uit conditioneel oogpunt bekeken moet worden, met 9 nieuwe veldspelers.

ADO’20 kwam snel op gelijke hoogte door een hele handige en zeer snelle buitenspeler. Het verzet was gebroken en de uiteindelijke stand werd 6-1 in het voordeel van ADO ’20.

Terugkijkend op een aardige  eerste oefenwedstrijd, waar de spieren en de conditie een goede eerste test hebben gehad. Voor de trainers Jurg en Hans genoeg verbeterpunten waar de komende trainingen en wedstrijden aan gewerkt kan worden.

Zondag wordt er opnieuw geoefend en dan uit bij Uitgeest.

11:00 uur  Uitgeest 2 – Alkm. Boys 2

14:00 uur  Uitgeest 1 – Alkm. Boys 1