Alkmaarsche Boys-Hercules Zaandam (5-1)

29 september 2013 20:15

De eerste overwinning in deze competitie voor Alkmaarsche Boys 1 is een feit. Zondagmiddag was de ploeg van trainer/coach Ron Weinbrecher veel te sterk voor Hercules Zaandam (5-1).

Alkmaarsche Boys kwam al na zes minuten op voorsprong toen Vinnie van den Berg hard raak knalde vanuit een vrije trap. Na de gelijkmaker van de Zaandammers, halverwege de eerste helft, kwamen de Boys nog voor rust op voorsprong. Tom Hofkamp werd binnen de zestien gevloerd, waarna Robert Schutz koel bleef vanaf elf meter.

Waar de gasten in de eerste helft nog wel een aantal mogelijkheden creëerde, daar kwam men er na de pauze niet meer aan te pas. Alkmaarsche Boys gaf niets meer weg, en na een ruim kwartier was de wedstrijd definitief beslist toen achtereenvolgens Jordi Negenman en Tom Hofkamp het net wisten te vinden. Uit een assist van Negenman bepaalde vervolgens Issam Ezhar de eindstand op 5-1.

Alkmaarsche Boys-Hercules Zaandam 5-1 (2-1)

6. Vinnie van den Berg 1-0
25. Dennis Schavemaker 1-1
43. Robert Schutz (pen.) 2-1