Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Alkmaarsche Boys-BOL (4-1)

28 augustus 2013 23:30

Alkmaarsche Boys heeft ook de tweede poulewedstrijd in de poulefase van de beker in winst weten om te zetten. Op eigen veld was de equipe van trainer/coach Ron Weinbrecher een maatje te groot voor BOL (4-1)

Met name in de eerste helft bracht Alkmaarsche Boys uitstekend voetbal op de mat, en de 2-0 ruststand was dan ook meer dan terecht. Halverwege de eerste helft had Tom Hofkamp zijn ploeg op voorsprong geschoten, en een klein kwartier later werd die score verdubbeld door Pascal Hartog uit een assist van Hofkamp. Het enige wat Weinbrecher z'n ploeg kon verwijten in de rust was dat men niet nog wat zorgvuldiger met de kansen was om gesprongen.

Hier schuilde na de rust ook het gevaar in want hoewel de ploeg uit Broek op Langedijk in de eerste helft slechtséén mogelijkheid had gekregen kwam de ploeg toch nog even terug in de wedstrijd. Een onschuldige ogende handsbal van Ronald Gouwentak werd door scheidsrechter Van Putten zo beoordeeld dat de bal op de stip ging. Spits Pieter Bas Den Hartigh, vorig seizoen topscorers van de regio, wist hier uiteraard wel raad mee: 2-1

Gelukkig tilden Tom Hofkamp en Pascal Hartog de stand in de slotfase nog op, en dat kwam ook meer overeen met de daadwerkelijke verhoudingen in het veld.

Opstelling Alkmaarsche Boys:
Dennis Pluijmers, Kevin Koeleman, Jordy Piek, Jerry de Wit, Vinnie van den Berg (34. Ronald Gouwentak),  Robert Schutz, Tarik Marzak (67. Kemal Gundogdu), Pascal Hartog, Lars Lenaerts (62. Ali Aslan), Issam Ezhar, Tom Hofkamp.

Komende zondag 1 september om 14.00 uur speelt Alkmaarsche Boys opnieuw thuis als Spirit '30 op bezoek komt. Deze wedstrijd gaat om de eerste plaats, en dus plaatsing voor de volgende ronde, waarbij Alkmaarsche Boys het voordeel heeft van een beter doelsaldo.