Alcmaria Victrix wint Vrouwen 7x7 - v. v. Alkmaarsche Boys

Alcmaria Victrix wint Vrouwen 7x7

Alcmaria Victrix wint Vrouwen 7x7

24 augustus 2013 15:00


Alcmaria Victrix is vrijdagavond de winnaar geworden van het eerste Vrouwen 7x7 Toernooi om het Kampioenschap van Alkmaar. Op het hoofdveld van Alkmaarsche Boys streden deze avond negen teams tegen elkaar op een half veld. Uit de gemeente Alkmaar hadden zich maar liefst acht ploegen opgegeven. Organisator Alkmaarsche Boys en Koedijk kwamen ieder met twee teams, maar ook AFC '34, Alcmaria Victrix, Jong Holland en Kolping Boys gaven acte de presénce. Het deelnemersveld werd gecompleteerd door het Langedijkse LSVV.

Het was voor het eerst dat een dergelijk toernooi in onze regio werd gehouden, maar het lijkt nu al zeker dat er volgend jaar een vervolg op gaat komen. Op deze prachtige zomeravond bleek deze "Ladies Night" namelijk een groot succes. De vrouwen/meiden hadden zichtbaar lol in de onderlinge wedstrijden, en de sfeer was dan ook uitstekend te noemen. Dit kwam mede door de goede organisatie vanuit de KNVB waarbij namens Alkmaarsche Boys de organisatie door Ilse van der Weerd werd verzorgd.Er werd allereerst in twee poules gestreden in wedstrijden van een kwartier. Aangezien de onderlinge verschillen niet groot waren leverde dit een groot aantal spannende wedstrijden op. Gelukkig was het prachtig weer want het tijdschema liep behoorlijk uit. Zo kon het gebeuren dat de beide poulewinnaars, Alcmaria Victrix en Koedijk, pas tegen 22.30 uur aan hun finale begonnen. Ook dit bleek een spannende strijd, maar die gezien het gehele verloop van het toernooi toch wel terecht werd gewonnen door het sterkste team van deze avond Alcmaria Victrix.

Ook na afloop bleef het nog gezellig in de kantine van Alkmaarsche Boys onder het gnot van een drankje en hapje, en was het uiteindelijk voorzitter Michel Kuijpers van Alkmaarsche Boys die de bokaal uitreikte aan Alcmaria Victrix. Wij zien in ieder geval nu al uit naar de 2e editie van dit bijzonder leuke evenement volgend jaar.

EINDSTAND

1. Alcmaria Victrix
2. Koedijk I
3. AFC '34
4. Kolping Boys
5. Alkmaarsche Boys VR1
6. Alkmaarsche Boys Zaal1
7. Jong Holland
8. Koedijk II
9. LSVV

Meer foto's van het toernooi staan op de Facebook pagina van Alkmaarsche Boys.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!