Alkmaarsche Boys E1 najaarskampioen

13 januari 2013 0:00

Vanochtend was het zo ver: de wedstrijd waar we al het hele seizoen op wachtten.
E1 moest tegen AFC\'34 E3, een echte derby, vooral omdat bij AFC\'34 twee jongens spelen waar veel van onze jongens mee hebben samengespeeld en waarmee ze twee jaar geleden in de F1 samen kampioen zijn geworden: Jarno en Ömer-Kaan.
 Bovendien was dit de beslissende inhaalwedstrijd voor het kampioenschap van de najaarscompetitie: E1 stond vooraf 1e met 3 punten voorsprong op nummer 2 AFC\'34. Maar AFC had 2 wedstrijden minder gespeeld.
Bij een overwinning op AFC zou Alkmaarsche Boys E1 kampioen zijn - AFC zou in punten nog gelijk kunnen komen, maar dan was het onderlinge resultaat in ons voordeel. Als AFC\'34 zou winnen, zouden zij kampioen zijn.

Het werd een spannende wedstrijd, waarbij beide teams ongeveer even goed speelden. Bram en ik vonden onze E1 beter, maar waarschijnlijk vonden de fans van AFC\'34 dat zij beter waren.
 AFC\'34 kwam op voorsprong door een gelukte boogbal - Terrence was nog onderweg terug naar zijn doel nadat hij net een goede redding had gedaan. Terrence keepte namelijk een erg goed wedstrijd.
 Even later leverde AFC\'34 de bal zo maar in bij Ismael, die weinig tijd kreeg maar wel scoorde: 1-1 bij rust.
 In de tweede helft probeerden beide ploegen op voorsprong te komen, maar leek het er op dat het een gelijk spel zou worden.
 onze E1 werd wel steeds gevaarlijker en kreeg een klein overwicht omdat de verdediging het erg goed deed.
 Een schot van Yunus op doel 5 minuten voor tijd leek door de keeper gevangen te worden, maar de bal kaatste via de handen van de keeper het doel in: 2-1!
 In de rest van de wedstrijd deed AFC\'34 alles om nog terug te komen in de wedstrijd, maar Bram wisselde er tactisch op los (zelfs ras-verdediger Bas kwam nog spits te staan ;-) ) en toen klonk het bevrijdende fluitje van de scheidsrechter: 2-1 winst en kampioen!!

Alkmaarsche Boys E1 - AFC\'34 E3 2 - 1