Alkm. Boys gastheer voor KNVB en gemeente - v. v. Alkmaarsche Boys

Alkm. Boys gastheer voor KNVB en gemeente

Alkm. Boys gastheer voor KNVB en gemeente

13 november 2012 0:00


Afgelopen maandagavond 12 november was Alkmaarsche Boys decor voor de ondertekening van een overeenkomst tussen de KNVB en de gemeente Alkmaar.
Bij deze ondertekening waren wethouder Peter de Baat namens de gemeente Alkmaar, Guus Posthumus districtsmanager van de KNVB West 1, dhr. Aafjes van het districtsbestuur, Paul Bollen van het Sportbureau en de voorzitters van de Alkmaarse voetbalclubs aanwezig. Deze primeur voor een intensieve samenwerking binnen West 1 gaat van start in de gemeente Alkmaar en aansluitend aan de ondertekening volgde het 2-jaarlijks voorzittersoverleg in de bestuurskamer van Alkmaarsche Boys.


De overeenkomst heeft als doel om gedurende de looptijd de voetbalsport in de gemeente Alkmaar te verstevigen. Het gemeentebestuur geeft aan dat de voetbalsport een grote maatschappelijke rol vervult in de gemeente Alkmaar. Verder is de intentie te streven naar optimale benutting van de veldcapaciteit voor zowel trainingen als wedstrijden, zowel op de piekmomenten als daarbuiten.

\"\"

Ook wordt er gekeken het vrijwilligerswerk, waaronder ouderparticipatie, te stimuleren en tevens door middel van zoveel mogelijk opleidingen de kwaliteit van het kader te optimaliseren,  problemen bij en met voetbalverenigingen verder terug te dringen
het voetbalklimaat binnen Alkmaar te versterken door het gedragsconvenant “voetballen doe je samen” nieuw leven in te blazen en het project “veiliger sportklimaat” optimaal in te zetten bij de clubs en alle partijen en initiatieven die met het voetbal in Alkmaar te maken hebben optimaal met elkaar te laten samenwerken (KNVB, Sportbureau, Sportbedrijf, Combinatiefunctionarissen, Sportraad, Alkmaar Sportief, etc.).

De voorzitters van de diverse Alkmaarse voetbalverenigingen hebben de intentie uitgesproken om op enkele vlakken meer de samenwerking op te zoeken en samen met de gemeente Alkmaar en de KNVB de voetbalsport in Alkmaar te verstevigen. Uiteraard blijft elke vereniging zich onderscheiden door ambitieniveau of wijze van organiseren, maar op diverse terreinen kan er door samenwerking een winst worden geboekt. Volgende week woensdag praten de voorzitters verder met elkaar samen met wethouder Peter de Baat in het AZ stadion over het gemeentebeleid en de begroting voor de komende jaren over de aanleg van o.a. kunstgrasvelden en het beheer van de gemeentelijke complexen. Uiteraard zal het bestuur van Alkmaarsche Boys ook aanwezig zijn.
(mk)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!