Alkmaarsche Boys C1 wint toernooi SVW'27 - v. v. Alkmaarsche Boys

Alkmaarsche Boys C1 wint toernooi SVW'27

Alkmaarsche Boys C1 wint toernooi SVW'27

28 mei 2012 0:00


De C-junioren van Alkmaarsche Boys hebben het seizoen 2011-2012 op 2e Pinksterdag uitstekend afgesloten. De ploeg van trainer/coach Jim Sligting wist in Heerhugowaard het Anton Berkhout Toernooi van S.V.W.\'27 te winnen. Ondanks een rommelige voorbereiding leverde de C1 hiermee een puike prestatie af.

\"\"

In alle vroegte diende de C1 zich te verzamelen om op de fiets naar Heerhugowaard te gaan waar de eerste wedstrijd immers al om 9 uur begon. Helaas bleek het niet voor iedereen mogelijk om op tijd te zijn waardoor men met exact 11 spelers op pad ging. Zonder wissels, en ook zonder wedstrijdtenues want deze bleken in Alkmaar niet voorradig, beloofde het zwaar te worden op deze zonovergoten ochtend.
Op Sportpark De Kabel zag trainer Jim Sligting, herstellend van een knieblessure, en daarom behalve door zijn vaste leider Nico Hoebe ook bijgestaan door D1-trainer Raymond van der Meijden, dat het met zijn ploeg echter wel goed zat.

Het team heeft gedurende de tweede helft van het seizoen stappen gemaakt en dat werd nog eens bevestigd tijdens dit toernooi want de gehavende ploeg speelde vier prima wedstrijden. Gekleed in oranje hesjes eindigden de eerste twee wedstrijden in een gelijkspel. Tegen De Zouaven C2 kwam men al vroeg op achterstand, maar een wonderschone treffer van Sercan zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Tegen gastheer SVW\'27 had men meer verdiend dan het doelpuntloze gelijke spel waar op men eindigde.

Omdat de eerste twee van de poule zich zouden plaatsen voor de finale diende de C1 in de laatste wedstijd van KSV C1 te winnen, en dit gebeurde vol overtuiging. In de laatste tien minuten van het duel besliste men de wedstrijd dankzij doelpunten van Furkan, Enes en Emre (3-1). Vervolgens kwam men in de finale De Zouaven weer tegen. Vanwege een beter doelsaldo in de poule had Alkmaarsche Boys zelfs aan een gelijkspel voldoende om het toernooi te winnen. Emre bracht de Boys vroeg op voorsprong, en hierna hield keeper Selim met een tweetal puike reddingen zijn doel schoon waarna de C1 de wedstrijd, en het toernooi gecontroleerd uitspeelde.

\"\"


ANTON BERKHOUT TOERNOOI SVW\'27

Alkmaarsche Boys C1 - De Zouaven C2 1-1
Alkmaarsche Boys C1 - SVW\'27 C2 0-0
Alkmaarsche Boys C1 - KSV C1 3-1
Alkmaarsche Boys C1 - De Zouaven C2 1-0 (finale)

\"\"

Meer foto\'s staan op de Hyves pagina van de Alkmaarsche Boys Voetbalschool.

(pvdm)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!