Jeugdtrainer Erden Yar sluit succesreeks passend af - v. v. Alkmaarsche Boys

Jeugdtrainer Erden Yar sluit succesreeks passend af

Jeugdtrainer Erden Yar sluit succesreeks passend af

21 mei 2012 0:00


\"\"

Met winst in zowel het Cor Hoet Pupillentoernooi als het Aris de Geus Juniorentoernooi is er een passend einde gekomen aan het trainerschap van Erden Yar bij Alkmaarsche Boys. Zoals bekend emigreert de 30-jarige jeugdtrainer komende zomer met zijn gezin naar Turkije. Voor Yar komt daarmee een einde aan een zeer succesvolle reeks van vijf jaar.

Als leider van zijn zoon Adem Can begon hij in 2007 als trainer van de minipupillen. Ook in de jaren hierna bleef hij het team van zijn zoon begeleiden in achtereenvolgens de F4, F1 en E1. En met succes want na het kampioenschap van de F4 behaalde hij met de F1 zelfs twee jaar op rij de titel. Sinds 2010 heeft Erden Yar als trainer/coach ook de A1 onder zijn hoede, en dit bleek tevens een goede combinatie. In het eerste jaar werd direct het kampioenschap van de 2e klasse behaald. Na de promotie presteerde het team afgelopen seizoen prima in de 1e klasse. Hoewel men de nacompetitie op doelsaldo net misliep is de vierde plaats in de eindstand een uitstekende prestatie.

Tijdens het toernooiweekend van Alkmaarsche Boys deed Yar voor de laatste keer succesvol mee. Nadat hij een jaar eerder al de hoofdprijs pakte met de F1 wist hij dit jaar ook met de E1 het Cor Hoet Pupillentoernooi te winnen. Adem Can Yar maakte de dag nog mooier door bij de E-pupillen de penaltybokaal in ontvangst te nemen.

Op zondag kwam daar bij het Aris de Geus Juniorentoernooi nog een troffee bij op zijn mooie erelijst, want met de A1 werden alle vier de wedstrijden zonder enig tegendoelpunt gewonnen.
Overigens is het seizoen voor de A1 nog niet helemaal ten einde want in het eerste weekend van Juni komt Yar met zijn ploeg in actie tijdens de Cologne Cup in Duitsland. Het moge duidelijk zijn dat daar door het team op gepaste wijze afscheid wordt genomen van hun trainer.

Wij wensen Erden, Adem Can en ook Birgül en Damla heel veel sterkte en geluk toe in Turkije, en hopen jullie nog eens terug te zien bij de Boys.

\"\"

\"\"

\"\"

(pvdm)


   
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!