B1 grijpt net naast voorjaarstitel (3-3)

20 mei 2012 0:00

Het is de B1 van Alkmaarsche Boys net niet gelukt om de voorjaarstitel in hun klasse te grijpen. Afgelopen zaterdag, direct na het Cor Hoet pupillentoernooi, speelde de B1 thuis tegen directe concurrent De Foresters B2. De ploeg uit Heiloo had voor aanvang van het duel twee punten voorsprong op Alkmaarsche Boys hetgeen betekende dt het team van trainer Kamil Karaer moest winnen om de titel te grijpen. In een boeiend en leuk duel slaagde men hier echter net niet in (3-3).

De start was voortvarend van Alkmaarsche Boys dat direct druk zette op het Heilooër doel en hier ook al snel voor werd beloond. Aanvoerder Dimaggio sprong hoger dan de keeper van De Foresters en kopte de 1-0 binnen. Na die hoopvolle start ging er echter veel mis. De gelijkmaker viel uit een door scheidsrechter Van den Berg toegekende strafschop en nog geen twintig minuten later stond de thuisploeg zelfs op een 1-3 achterstand. Nadat de arbiter vlak voor rust ook Alkmaarsche Boys een penalty gunde bleek Dimaggio ook vanaf elf meter trefzeker.

\"\"

Met deze ruststand was er nog van alles mogelijk en dat bleek ook in een spannende tweede helft waarin de kansen over en weer vielen. Aangezien de Boys iets meer balbezit hadden was de gelijkmaker, tien minuten voor tijd, dan ook niet onterecht. Na een goede aanval met een steekpass van Elias, en een voorzet van Cemal wist Abderrahim het net te vinden.. Met man en macht ging Alkmaarsche Boys in de resterende tijd nog op zoek naar de winnende goal, maar De Foresters hield stand, en wist daardoor de voorjaarstitel te veroveren.