Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

A1 opnieuw de sterkste in stadsderby (0-2)

4 april 2012 0:00

Het is Alkmaarsche Boys A1 gelukt om voor de tweede maal dit seizoen de stadsderby tegen Alcmaria Victrix A1 in winst om te zetten. Na een eerdere 4-2 thuisoverwinning wisten de mannen van trainer/coach Erden Yar woensdagavond op Sportpark Egmonderhout te zegevieren. Door de zege klimt het afgelopen jaar gepromoveerde Alkmaarsche Boys A1 naar de derde plaats in de stand. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft men het bereiken van de nacompetitie nog in eigen hand.

Alkmaarsche Boys A1 werd al vroeg wakker geschud want de thuisploeg kreeg al na 10 seconden een kans, maar deze werd niet verzilverd. In het vervolg van de eerste helft waren de kansen schaars. De grootste wapenfeiten kwamen uit een afstandschot en een vrije trap van laatste man Kerim Coskun, maar deze werden prima gered door de Alcmaria-keeper.

Diezelfde keeper, die tot dan foutloos speelde, maakte kort na rust wel een slippertje toen hij een afstandschot van Volkan Kilic door zijn handen liet glippen: 0-1. Hiermee was de wedstrijd gelijk opengebroken, en er ontstonden nu wel grote mogelijkheden aan beide kanten. De wedstrijd werd echter vlak voor tijd beslist door de Boys. Na een knappe pass van linksback Tony Kaag omzeilde topscorer Ali Aslan de keeper en was de zege een feit..