verslag boys zondag 1 - volendam 1

14 november 2011 0:00

Op zondag 13 november stond de wedstrijd alkmaarsche boys 1 - volendam 1 op het programma.
In deze wedstrijd enige veranderingen in de basiself  van onze ploeg. Mehmet Yilmaz speelde deze wedstrijd als laatste man, Dennis Karte stond op het middenveld.
Ook Danny Gouwentak was weer van de partij, zoals bekend een goede spits.
Van te voren werd er door trainer Weinbrecher strijd gevraagd, zeker als we er voerballend niet doorheen zouden komen.
De boys opende deze thuiswedstrijd sterk, er werd goed druk gezet en de verdediging onder leiding van de goed coachende Mehmet stond prima.
Na 20 minuten opende onze Ronald Gouwentak op broeder Danny, die zoals hem gewoon beheerst binnenschoot.
Helaas viel hij ook direkt uit, dit is helaas ook routine aan het worden. Danny, snel weer fit worden om meer goals te kunnen maken.
Ferry Duiveman kwam voor hem in het veld. Enkele minuten later scoorde Ronald, van afstand, de werkelijk schitterende 2-0. Prima.
Hierna werden de boys toch wel redelijk achteruit gedrukt door het technisch vrij goede Volendam. Echt gevaarlijk werden de gasten niet. 2-0 was de ruststand.
Na de rust openden de Boys weer sterk. De sterk spelende Tarik, goedebezig, passeerde enkele Volendammers, en de voorzet werd beheerst binnengeschoten door de nr.2 van Volendam, bedankt! 3-0.
De wedstrijd leek hiermee beslist. Tarik verliet het veld en voor hem kwam Emre.
Ook Volendam wisselde en probeerde hiermee de ommekeer te forceren. Na wat fouten/slordigheden van onze zijde kwam Volendam op 3-1 en een minuut later op 3-2.
Met nog een kwartier te gaan toch een listige stand. Dit bleek toen Volendam enkele minuten voor tijd toch nog de gelijkmaker op de borden zette. 3-3.
Achteraf bleek dat deze dip een geste was voor het publiek om het allemaal wat spannender te maken. Na goed doorzetten van Ronald, krulde Dennis Karte de bal moeiteloos achter de Volendam goalie.
De terechte 4-3 overwinning was een feit. Keurig. Boys 1, van harte!

Volgende week gaan we uit naar Beemster, om ook die definitief op achterstand te zetten. Reist u met ons mee die kant op?