ivv 1 - alkmaarsche boys 1

10 oktober 2011 0:00

Op zondag 9 oktober speelden onze mannen van de zondag 1 de wedstrijd tegen IVV uit Landsmeer.
De ploeg uit Landsmeer had 8  punten uit 5 duels, wij hadden er 7. Een gelijkwaardige, lastige wedstrijd werd verwacht.
In de praktijk bleken de boys, na een ietwat moeilijke start, met wat onnodig balverlies van Ronald en Ferry, toch echt de bovenliggende partij.
Met name onze rechterflank met Thijs als rechtback en voor hem Tarik waren zeer goed op dreef, de hen geboden ruimte benutten zij ten volle.
Na enige tijd voetballen en al de nodige kansen voor ons, legden de boys een zeer mooie aanval op de mat.
Via Emre, Tarik en uiteindelijk Ferry kwamen de boys zeer verdiend op de 0-1. Hierna gingen de boys niet consolideren, maar op zoek naar meer treffers.
Na enkele kansen voor Tarik, Ronald en Emre die helaas gemist werden, schoot Emre prima raak uit een vrije trap van randje 16. 0-2.
Hierna bleven de boys eigenlijk heer en meester. Nog enkele redelijke kansen werden gemist.
Uit een afgeslagen corner scoorde de enige gevaarlijke man aan IVV kant met een punter de 1-2. Net voor rust. Geen lekker moment.

In de rust werd besproken hoe door te gaan, en ook de 2e helft fel te openen. Te verwachten was dat de tegenstander met power-play iets zou proberen te forceren.
Dat kwam uit, de lange peer naar voren was het wapen dat IVV inzette. En de boys hadden het er moeilijk mee. Wellicht gingen ze er ook wel te veel in mee.
Het middenveld had het zwaar en daardoor kwam er veel druk op onze verdediging. Uiteindelijk leidde onnodig balverlies de 2-2 in.

In deze open wedstrijd, het spel golfde op en neer, kwamen onze boys deze tik toch wel weer redelijk rap te boven.
Een goede bal van achteruit lanceerde Andy, die alleen op de keeper afging. Andy werd echter afgestopt door een overtreding van een verdediger van IVV.
In Landsmeer leidde dit niet tot een rode kaart voor deze verdediger, beetje vreemd.
Wederom bleef er een vrije trap over op randje 16. Kevin Duiveman plaatste deze keurig in het netje. Wederom een voorsprong, 2-3.
Hierna werd het op het veld grimmiger en bij tijd en wijle zelfs vervelend. Niet van onze kant overigens.
Trainer Ron had hier in de bespreking al voor gewaarschuwd, niet in meegaan.

Toch waren de boys niet bij machte de 3 punten meer naar Alkmaar te nemen. De druk op onze goal was groot. IVV maakte gelijk.
Kansen voor ons aan de andere kant werden helaas gemist.
Naderhand moet je concluderen dat we in de eerste helft de wedstrijd hadden moeten beslissen. Dan hadden we de westrijd freewheelend uit kunnen spelen.
Al met al 1 punt dus, volgende week gaan we er voor 3.

As zondag 14.00 uur, Alkmaarsche Boys 1- WSV \'30 1. Komt dat zien!!