Zuur puntenverlies voor Alkmaarsche Boys A1 (3-3)

9 oktober 2011 0:00

ALKMAAR - Om de aansluting met de kop te behouden heeft Alkmaarsche Boys A1 zondag twee dure punten verspeeld. In de thuiswedstrijd tegen KGB A1 speelde de ploeg van trainer/coach Erden Yar met 3-3 gelijk. Extra zuur was dat de gelijkmaker van de gasten uit Bovenkarspel zeer ver in blessuretijd viel, en ging er ook nog eens een overtreding van een KGB-aanvaller aan vooraf.

Na de sterke wedstrijd tegen DWOW van een week eerder begon Alkmaarsche Boys ook voortvarend in deze match. Kemal Gulec had de thuisploeg al in de 3e minuut op voorsprong gebracht na een strakke voorzet van Niko Ade. De gelijkmaker kwam even later uit een terecht toegekende strafschop, maar Alkmaarsche Boys had al weer snel orde op zaken. Drie minuten later wist de KGB-keeper een harde vrije trap van Kerim Coskun niet onder controle te krijgen en wist Ali Aslan wel raad met de rebound. Nauwelijks vijf minuten later was het opnieuw raak toen Kemal Gundogdu een voorzet van Furkan Arslan verzilverde. Nog voor de rust deden de gasten iets terug. Na een vrije trap vanaf rechts kon bij de tweede paal worden gescoord door de linksbuiten van KGB.

In de tweede helft voetbalde Alkmaarsche Boys en was men telkens te snel weer kwijt. De druk die KGB opvoerde in de tweede helft leverde echter nauwelijks gevaar op, en de doelpogingen kwamen dan ook voornamelijk uit de tweede lijn. Deze misten vaak de kracht om keeper Ahmet Aslan te verrassen of gingen naast of over het doel. Alkmaarsche Boys A1 leek de drie punten dan ook over de streep te trekken, maar ver in blessuretijd ging het alsnog mis. De extra tijd was inmiddels de vijf minuten gepasseerd toen de KGB-spits een duidelijke overtreding maakte op Angelo Heesbeen alvorens hij scoorde. Ondanks het vlagsignaal van zijn assistent keurde scheidsrechter Van der Werf het doelpunt goed om kort hierop definitief af te fluiten.