Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Alkmaarsche Boys A1 wint stadsderby op karakter (4-2)

11 september 2011 0:00

ALKMAAR - De A1 van Alkmaarsche Boys heeft de eerste competitiezege van dit seizoen binnen. Na de nederlaag op de openingsdag bij SVW\'27 was de ploeg van trainer/coach Erden Yar zondag de sterkste in de stadsderby tegen  Alcmaria Victrix A1. Alkmaarsche Boys stond bij rust weliswaar op achterstand, maar een gezonde dosis karakter, en een gouden hand van wisselen van Yar betekende een welverdiende overwinning (4-2).

Ondanks de afwezigheid van de geblesseerde  aanvoerder Volkan Kiliç begonnen de Boys goed aan de wedstrijd. Na drie bekerwedstrijden en één competitiewedstrijd leek men wat beter op elkaar ingespeeld. De voorsprong na een schitterend afstandsschot van Tony Kaag was dan ook terecht. Die lijn werd niet voortgezet in het half uur daarna en twee tegenstoten betekende een 1-2 achterstand bij rust.
Trainer Yar benadrute in de rust dat er deze middag wel degelijk iets te halen viel, en greep in door Jesse Madder en Ali Aslan in te brengen. Dit bleek een gouden greep want niet alleen nam Alkmaarsche Boys een veldoverwicht, ook de verdiende voorsprong kwam er, en wel dankzij de invallers. Madder zorgde met streep van uit een vrije trap voor de gelijkmaker, om even later met een knappe assist Ali Aslan vrij voor de goal te zetten: 3-2. In de slotfase mocht Madder nog eens een vrije trap nemen. Deze belandde in eerste instantie op de lat, maar de rebound was voor Tony Kaag. De linksback bekroonde zijn goede wedstrijd door voor een tweede keer doeltreffend uit te halen.

Alkmaarsche Boys A1 - Alcmaria Victrix A1 4-2 (2-1)

9. Tony Kaag 1-0