Alkmaarsche Boys A1 revancheert zich op ADO 20 (2-3) - v. v. Alkmaarsche Boys

Alkmaarsche Boys A1 revancheert zich op ADO 20 (2-3)

Alkmaarsche Boys A1 revancheert zich op ADO 20 (2-3)

20 maart 2011 0:00


HEEMSKERK – Met nog zes wedstrijden voor de boeg heeft de A1 van Alkmaarsche Boys nog volop kans op het kampioenschap van de tweede klasse. De ploeg van trainer/coach Erden Yar revancheerde zich zondagmiddag voor een 3-4 thuisnederlaag tegen ADO’20 A1 eerder dit seizoen, door nu met 2-3 te zegevieren. Door dit resultaat heeft Alkmaarsche Boys A1 samen met VVS’46 de minste verliespunten in deze klasse. Volgende week speelt Alkmaarsche Boys de laatste uitwedstrijd van dit seizoen om de competitie te eindigen met vijf thuiswedstrijden op rij waaronder die tegen de grootste concurrenten.

\"\"

Enkele maanden geleden liet Alkmaarsche Boys A1 zich op eigen veld verrassen door een fel spelend ADO’20 A1 dat al voor de rust een 1-4 voorsprong nam en dat kwam de thuisploeg niet meer te boven. Op Sportpark De Vlotter in Heemskerk waren het juist de Alkmaarders die brutaal voor de dag kwamen. Een sublieme assist van Robbert Kaag zorgde dat topscorer Emre Eryilmaz al binnen vier minuten de 0-1 liet aantekenen. Hierna kreeg Alkmaarsche Boys het helaas toch weer moeilijk met het opportunistische spel van ADO’20 dat veelal de lange bal hanteerde, en dit resulteerde in de tiende minuut in de gelijkmaker. In het vervolg van de eerste helft bleken beide ploegen aan alkaar gewaagd zonder tot al te goed voetbal te komen.

Om meer druk uit te oefenen op de kwetsbare verdediging van de Heemskerkers ging trainer Yar met een extra aanvaller spelen, en dit pakte goed uit. De thuisploeg liet zich onder druk zetten door Alkmaarsche Boys, en kreeg nauwelijks nog de bal van eigen helft. In het eerste kwartier sloegen de Boys dan ook twee keer toe. De hernieuwde voorsprong kwam op het bord toen Alkmaarsche Boys vanaf de rechterkant een vrije trap mocht nemen. Centrale verdediger Jesse Madder ging achter de bal staan, en ala Theo Janssen, plaatste hij deze hard en precies in de verste hoek. Nauwelijks vijf minuten verder ging Robbert Kaag als een sneltrein over de rechterkant, trok goed naar binnen, en bleef oog in oog met de keeper koelbloedig: 1-3. De wedstrijd leek hiermee beslist, maar de scheidsrechter maakte het nog even spannend door een handsbal te constateren waar Madder de bal met z’n schouder opving. De toegekende strafschop werd benut, maar door in de slotfase achterin goed geconcentreerd te blijven sleepte Alkmaarsche Boys toch de zwaarbevochten punten binnen.

\"\"

A-JUNIOREN 2e KLASSE K

ADO’20 A1 – Alkmaarsche Boys A1 2-3 (1-1)

4.
Emre Eryilmaz 0-1
10. 1-1
54. Jesse Madder 1-2
59. Robbert Kaag 1-3
60. 2-3

Opstelling Alkmaarsche Boys A1:

Ahmet Aslan, Hakan Orhangazi, Jesse Madder, Khalil Karim, Tony Kaag, Kemal Gundugdu (46. Hamza Kaiss), Volkan Kiliç, Yüksel Ozcan (66. Anouar Mousaoui), Emre Eryilmaz, Tarik Marzak, Robbert Kaag (82. Ali Aslan)

Foto’s vindt u onder de rode knop en staan op alkmaarscheboysa1.hyves.nl
  (pvdm)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!