Gehavend Boys A1 bekert ronde verder (3-6)

13 maart 2011 0:00

HOORN – Alkmaarsche Boys A1 heeft zondag een uitstekende prestatie neergezet door de derde ronde van het bekertoernooi te bereiken. Op het veld van Always Forward in Hoorn boekte de ploeg van trainer/coach Erden Yar een 3-6 overwinning. Met een gehavend team want ondanks een 18-koppige selectie kon Yar maar met moeite een team op de been brengen.

\"\" \"\"

Net als een week eerder in de oefenwedstrijd tegen eersteklasser KSV (2-3 winst) moesten ook nu een aantal spelers verstek laten gaan. Ziektes, blessures en andere oorzaken zorgden ervoor dat trainer Yar zelfs een beroep moest doen op Ali Aslan, normaal uitkomend in de C1. Dit bleek overigens een goede greep want de talentvolle aanvaller liet in Hoorn zien ook op dit niveau mee te kunnen. De wedstrijd was namelijk nog geen vier minuten oud toen Aslan zijn tegenstander de hielen liet zien en de Boys naar 0-1 schoot. Bijna had hij die score ook nog verdubbeld toen hij even later een spetter op de lat zag belanden. Op het zwaar bespeelbare veld van Always Forward hielden de Alkmaarders de controle, maar moest men na een klein half uur, bij een corner, toch een tegentreffer toestaan. Lang duurde dit echter niet want Tarik Marzak bracht met een mooie soloactie Alkmaarsche Boys opnieuw op voorsprong. Die score werd nog voor de rust verruimd door Volkan Kiliç uit een assist van Marzak.

Always Forward A1, in competitieverband eveneens uitkomend in de 2e klasse, bleek hierna niet in staat om het de Boys nog lastig te maken in de tweede helft. Toen Marzak, uit een pass van Kiliç, de 1-4 op het scorebord bracht leek het dan ook beslist. Halverwege de tweede helft deed de thuisploeg echter iets terug, en vlak voor tijd werd het zelfs nog even spannend toen keeper Ahmet Aslan ten derde male geklopt was. Tarik Marzak kroonde zich echter tot man of the match door direct hierna zijn derde van de dag te maken uit een pass van Emre Eryilmaz. De aanvoerder van Alkmaarsche Boys deed tenslotte zelf ook nog een duit in het zakje, door uit een assist van Marzak de eindstand op 3-6 te bepalen. Met de achtste overwinning op rij bewijst het in vorm zijnde Alkmaarsche Boys A1 dat het tot het eind van het seizoen wil blijven meestrijden om twee prijzen.