A1 ook succesvol in bekertoernooi (2-6)

13 februari 2011 0:00

HEERHUGOWAARD – Alkmaarsche Boys heeft de uitstekende reeks in competitieverband, sinds half oktober ongeslagen, een vervolg gegeven in het bekertoernooi. Het team van trainer/coach Erden Yar wist zondagmiddag de volgende ronde te bereiken door een 2-6 overwinning op Hugo Boys A1. Anders dan de uitslag doet vermoeden kwam de zege pas in de laatste twintig minuten tot stand. In de zeventig minuten daarvoor bleek de ploeg uit Heerhugowaard-Noord namelijk één van de betere tegenstanders van dit seizoen.

Trainer Erden Yar begon met een incomplete selectie aan het duel met Hugo Boys. Khalil Karim, Tenuï Dorreboom, Ozan Billor en Anouar Mousaoui moesten om verschillende redenen verstek laten gaan, en Robbert en Tony Kaag begonnen op de bank. De tweeling, nog eerstejaars A-junior, hadden ’s ochtends al een wedstrijd in de benen met het tweede elftal. Met vier B-junioren in de basis wilde Yar desondanks de goede reeks in de competitie voortzetten in het bekertoernooi. Nadat men in de groepsfase al had afgerekend met Con Zelo, Duinrand S. en Geel Zwart’30 wachtte nu dus Hugo Boys.

Deze tegenstander bleek niet te onderschatten want men had in de poulefase immers afgerekend met VVS’46, in competitieverband de grootste concurrent van Alkmaarsche Boys A1. Toch begon de wedstrijd voortvarend voor Alkmaarsche Boys. Al in de zevende minuut werd Emre Eryilmaz gehaakt in het strafschopgebied, en de topscorer benutte de strafschop zelf: 0-1. Hierna sloop er echter veel slordigheid in de ploeg, waarvan Hugo Boys profiteerde door telkens de vrije man te vinden. De gelijkmaker die na een half uur spelen uit een goede aanval ontstond was op dat moment dan ook verdiend te noemen.

Met de gebroeders Kaag inmiddels in de ploeg wilde trainer Yar meer druk naar voren zetten, en daar slaagde men ook in. De tweede helft was nog geen vijf minuten uit toen Eryilmaz een voorzet van Tarik Marzak op waarde wist te schatten en de 1-2 binnen schoot. De wedstrijd speelde zich nu hoofdzakelijk af op de helft van Hugo Boys, maar Alkmaarsche Boys verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien bij goede kansen van Marzak en Robbert Kaag. En zo kon het gebeuren dat Hugo Boys opnieuw profiteerde, en bij een spaarzame tegenstoot scoorde. Deze stand bleef echter niet lang staan want binnen twee minuten nam Alkmaarsche Boys een hernieuwde voorsprong, en opnieuw dankzij Eryilmaz. Toen de spits even later ook zijn vierde, en mooiste, tegen de touwen knalde was het verzet van Hugo Boys gebroken. Tarik Marzak en Robbert Kaag wisten in de slotfase de score zelfs een nog hoger aanzien te geven.