Vertrouwens contact persoon: Eef Kuiper - v. v. Alkmaarsche Boys

Vertrouwens contact persoon: Eef Kuiper

Vertrouwens contact persoon: Eef Kuiper

3 september 2009 0:00


Zoals U weet is de Alkmaarsche Boys een vereniging van vele verschillende nationaliteiten en verschillende culturele achtergronden.
 
Om dit zo soepel mogelijk en prettig voor iedereen te laten verlopen, zijn ook op deze voetbalclub bepaalde regels waar iedereen zich aan behoort te houden.
Ik denk dat ik voor iedereen kan spreken, als ik zeg dat het respecteren van elkaar de belangrijkste regel is.
 
In de praktijk werkt het soms anders en merken we aan het gedrag van b.v. een kind,puber zelfs een volwassen persoon dat het  niet lekker in zijn vel zit.
Dit is natuurlijk erg vervelend voor de persoon zelf maar ook voor het team en iedereen die daar mee te maken heeft binnen de vereniging.
 
Helaas komt het ook wel eens voor dat er meer aan de hand is; denkt U eens aan pesterijen, agressie, gewelddadig gedrag, intimidatie, discriminatie en natuurlijk ook sexuele intimidatie. Allerlei zaken wat negatief gedrag in en om het voetbalveld in de hand kan werken.
De trainers en begeleiders kunnen niet alles zien en weten soms ook niet hoe ze op bepaalde situaties kunnen of moeten reageren.
 
Het jeugdbestuur van de Alkmaarsche Boys heeft mij daarom benaderd en gevraagd of ik Vertrouwens Contact Persoon wil worden bij de Alkmaarsche Boys.
Ik zal hiervoor een cursus gaan volgen en ga ervan uit deze in November 2009 af te mogen ronden.
 
Wij gaan er als vereniging niet vanuit dat er zich vervelende dingen gaan voordoen maar mocht dat zo zijn dan zal de vereniging via mijn persoon gaan bekijken wat er aan de hand is en hoe uw zoon/dochter (of misschien uzelf) het beste geholpen kan worden als bepaalde situaties zich voordoen waardoor uw kind (of uzelf) zich anders gedraagt dan anders.
 
Dat kan op advies van de trainer/begeleider, het bestuur of doordat uw zoon/dochter zelf  naar mij toe komt. Ook is het mogelijk dat u zelf contact met mij opneemt als u denkt dat er iets aan de hand is (maar u weet niet wat) en het U verstandig lijkt als ik eens praat met u en uw kind.
 
Wij zijn bij de vereniging ervan bewust dat we hiermee samen het onderlinge respect kunnen waarborgen in een tijd van individualisering.
 
Ik zal uiteraard elke klacht of vraag zeer zorgvuldig behandelen om de beste oplossing te zoeken zodat uw zoon of dochter zich weer prettiger gaat voelen of dat de situatie tussen wie dan ook bespreekbaar wordt.
Soms kan een gesprek al enorm opluchten...
Mocht U nog vragen hebben dan hoor ik dat graag,
 
Eef Kuiper (072-5155941)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!